„Асамблея Парк“ е луксозен комплекс от редови къщи, разположен в полите на Витоша планина. Имотът се намира във вилна зона „Малинова долина“, гр. София – бързо развиващ се район с добра инфраструктура. Територията е с много зеленина и места за разходки и отдих. В непосредствена близост се намира парк-комплекс „Камбаните“, което допринася още повече за комфорта на живот.

Комплекс „Асамблея Парк“ прави уникално впечатление с характерен силует и модерна визия. Предизвиква, както усещане за движение и динамика, така и за ред и последователност. Балансът между двете крайности е плавен преход от динамичната градска среда към спокойствието и порядъка на природата в полите на Витоша.

Обектът включва дванадесет редови еднофамилни жилищни сгради, проектирани в свързано застрояване. Към имота има осигурен пешеходен и автомобилен достъп от прилежащата ул.“Полски бряст“. Всяка сграда разполага с дворно място с различна квадратура и с по две паркоместа.

Къщите са проектирани с три надземни етажни нива и с плосък покрив. Всяка от тях разполага с просторна дневна с кухня и трапезария, склад, две детски стаи със собствени санитарни възли и една родителска спалня със собствена баня, гардероб и тераса с гледка едновременно към Витоша и Парк Камбаните. Общата разгъната застроена площ на всяка къща е около 180 м².

Комплексът разполага с добре организирана зелена площ в североизточната част на имота, която е общодостъпна. В рамките на имота е предвиден кът с детска площадка, както и пет броя паркоместа за гости. Вертикалната планировка е изпълнена с висококачествени материали. Озеленяването е реализирано от устойчиви и хармонични дървесни и храстови видове.

Конструкцията на сградите е монолитна, стоманобетонова. Фасадните стени са проектирани като 25 см зидове от керамични тухли, върху които е положена топлоизолация с дебелина от 15 см EPS. Вътрешните преградни стени са проектирани от решетъчни тухли с дебелина 12 см. Между санитарните и жилищните помещения и между отделните къщи са предвидени шумоизолационни двойни стени със слой от минерална вата. Всички жилищни помещения са с осигурено естествено осветление и проветрение чрез отваряеми прозорци. Използваните материали са с високо качество и осигуряват отлични условия за едно луксозно обитаване.

Информация за изградените строителни системи и изпозлваните материали

Бетонови работи

Бетон клас С 20 / 25 S3, при фундамент и подложен бетон водоплътен с коефициент 0.8 и занижена пропускливост на капилярна влага от „Транспорт строй“ АД със сертифицирана система за управление на качеството, съгласно ISO 9001 : 2000 OHSAS 18001:2007.

Конструкцията е изчислена да издържа на земетръс до над 9.5 по скалата на Рихтер.

Дренажна система

– по протежениение на цялата сграда (Ф110) за обиране на повърхностни води;

– по протежението на южната страна на оградата на комплекса (Ф110);

Хидроизолация

– обработени с битумна смес на вътрешната страна на ивичните основи, подложен бетон и стъпки;

– битумна с газо-пламъчно залепване на основите (еднослойна), на плосък покрив (двойна)  битумна с газо-пламъчно залепване с материали на италианската фирма General Membrane;

– битумни керемиди по скатни покриви на стълбищните клетки на фирма Tegola Canadese

– обработка на верандите с течна гума под гранитогресните настилки;

– хидроизолационна лента както между бетоновата отливка на верандата така и между гранитогресната настилка и дограмата;

– хидроизолация между вратата на покривна тераса и топлоизолацията под гранитогресната настилка;

– хидроизолация между бетонов борд на покривна тераса и топлоизолацията на сградата под завършващия капак;

Дограма

Алуминиева системи с прекъснат термичен мост на ЕТЕМ. Тя има максимална структурна устойчивост при минимално използване на алуминий. Точките, в които профилите са подложени на най-голям товар, са укрепени. Окачена фасадна система с вертикални и хоризонтални профили с широчина 50 mm Е85 „ETEM“ – Гърция и декоративна капачка. Стъклопакет-32 мм /4 мм MF + 4 мм прозрачен флоат + 4 мм Ка стъкло/; 32 мм /червен лакобел + 4 мм прозрачен флоат – за тъмните части и червен лакобел /единично стъкло/ – за тъмните части

Зидарии и шумоизолация

зидариите са изпълнени с тухли на австрийската фирма Винербергер, като външните зидове са изпълнени с тухла Porotherm 25 N F Light са керамични блокове с по-ниско обемно тегло и специфична решетка, зидариите между отделните къщи са изпълнени в два реда зидария с керамични блокове с вертикални кухини Porotherm 12 N F, за защитена зидария, с нут и федер, между които е поставена 4 см шумоизолационна вата с цел остравяване на шумовете между отделните къщи. Вътрешните стени са изпълненеи с керамични блокове с вертикални кухини Porotherm 12 N F, за защитена зидария, с нут и федер.

Вътрешните мазилки

изпълнени с турбозолна мазилка на фирма Baumit.

Топлоизолация

Топлоизолационна система на фирма Baumit опън с дебелина между 10 и 20 см. Обичайните плочи от експандиран полистирен покриват фасадата с плътна обвивка. При Баумит опън плоча е произведена с множество отвори на м2, които са с диаметър коло 3 мм. Те обуславят силната паропропускливост на плочата, което улеснява преминаването на въздушната влага навън.

Предимства на система Опън:

хомогенно изградена ограждаща конструкция със свойства на най-добрата тухлена стена;
– активно дишаща и паропропусклива система;
– препятства образуването на конденз;
– осигурява перфектен комфорт и климат;
– скъсява времето до въвеждане в експлоатация поради по-бързото съхнене;
– в съчетание с лепилен анкер Баумит СтарТрек изключва появата на термомостове;
15 години гаранция

https://www.baumit.bg/izolacia/open-system/izolacii-sistema-open.html

Мазилка и фасада

Естествен термолющен гранит залепен с теракол от най-висок клас Баумакол ФлексТрас медио без соли;

https://www.baumit.bg/pimdam/BG/pdb/PDBL_Baumacol_FlexTrass_medio.pdf

Финишната мазилка Баумит НанопорТоп защитава фасадата на Вашата сграда от замърсяване. Повърхността ѝ е микроскопически гладка, така че мръсотията не може да се задържи по нея. Благодарение на специалната си рецептура, мазилката се самопочиства със силите на природата, върху нея трудно се задържат дъждовните капки, тя изсъхва изключително бързо и не създава условия за образуване на плесени и гъбички. Използваната нова Фотокат технология при производството на мазилката е допълнителна сила за борба с органичните замърсители. Чрез фотокатализатор, използващ дневната светлина, се активира кислородът от въздуха, който с помощта и на въздушната влага разгражда органичните вещества, попаднали върху мазилката, до неорганични. Така те се отделят от фасадата сами или с помощта на вятъра или падналия дъжд. Фасадата остава дълго време чиста и красива.

Входни Врати

Стоманени врати  ЕНЕРДЖИ ПРОТЕКТ на Porta Doors

 • Брави – противовзломен клас 3 или 4, остъкление – противовзломен калс Р4
 • Врата ENERGY PROTECT (дебелина на крилото 66 mm)
 • Куковидна брава Winkhaus STV
 • Kасa Термо
 • Термопраг от неръждаема стомана
 • Три панти триелементни
 • Четири противовзломни шипа
 • Дръжка СЕЙФ
 • секретна ключалка WILKA
 • Регулируем насрещник

Плосък покрив

Топлоизолиран с 15 см XPS, паро мембрана, двойна хидроизолация и сух монтаж на декинг керамична система от плочи с дебелина 2 см и пласмасови крачета.

Отопление

Газификация на двора, кухнята и техническо помещение. Автономно с газово котле за отопление и топла вода. Инсталирано подово отопление на първи етаж, както и монтирани алуминиеви радиатори, конвектор за отопление на втори етажи и стълбища. Изградени пътища за климатична инсталация.

Охрана / видеонаблюдение

Интегрирани видеонаблюдение, домофонна система и параметрична охрана на целия комплекс съвместими с мобилно приложение с което бихте могли да управлявате Вашия дом.

Допълнителни екстри/инсталации:

 • Възможност за поставяне на камина на 1-ви етаж;
 • Окабеляване за СОТ;
 • Окабеляване за камери;
 • Окабеляване за зарядна станция за електромобил при входа на къщата;
 • Окабеляване за вътрешни електрически щори откъм индивидуален двор;
 • Окабеляване за електрическа тента от към индивидуален двор;
 • Преградни стени между отделните къщи изградени по система: зид 12 см, шумоизолационна вата, зид 12 см;
 • Турбозолна мазилка на фирма Baumit;
 • Оптичен кабел прекаран до всяка една къща;
 • Газово котле Viessman;
 • Бойлер за топла вода – 200 литра, захранван от газовото котле и с алтернативно ел. загряване;
 • Детски и родителски кът за отдих в рамките на комплекса;
 • Хидроизолация на верандата с течна гума и към дограмата с хидроизолационна лента;
 • Собствен трафопост;
 • Пречиствателна станция за отпадните води;
 • Две паркоместа, едното от които покрито;